Ses vi på Scanpack?

scanpack_apple

På tisdag öppnas dörrarna för Scanpack, en av Europas största förpackningsmässor i Göteborg.

Jag har länge sett fram emot dessa dagar och nu är dom snart här! En av mässans fokus är matsvinn, vilket känns fantastiskt kul. Då vi i rika länder slänger var fjärde matkasse kunde vi istället föda världens hungrande befolkning tre gånger om. Hur kan förpackningen hjälpa till att minska vårt matsvinn?

Förutom matsvinn och nya innovativa förpackningslösningar kommer Sveriges bästa livsmedelsförpackning att koras i konsumentkategorin av Packaging Industry Awards. Vi på Orkla tävlar nämligen mot Ica med vårt nya lättöppnade lock som vi idag har på våra sylter, marmelader, gurkor och rödbetor. Det är ett lock som vi utvecklat tillsammans med vår leverantör Crown. Dags att börja slipa på mitt tacktal ifall att 🙂

Tips! Ladda ner Scanpacks app innan mässan.

category:

Personal,Sustainability,Tips

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *