Ecolean – En flexibel förpackning

ecolean-1

ecolean-3

Företag med anknytning till livsmedelsindustrin är många i Skåne. En av dom är Ecolean med sin unika förpackningslösning för flytande livsmedel, men än är företagets förpackningslösning okänd för svenska konsumenter. Jag och mina kollegor var för några veckor sedan på ett spännande besök hos dom i Helsingborg där vi fick en rundvandring i en av deras fabriker.

Ecoleans flexibla plastförpackning skiljer sig från våra svenska traditionella livmedelsförpackningar. Den väger i snitt hälften av en vanlig kartongförpackning eller plastflaska. Under tillverkning används också mindre energi och material samt blandas det in 40 procent krita som också bidrar till en mer miljöeffektiv förpackning. Se gärna filmen nedan för mer information.

Något som jag tycker är viktigt att tänka och som vi svenskar ibland glömmer är hur liten marknad Sverige faktiskt är jämfört med övriga världen. Sverige med sina ca 9 miljoner invånare är en liten stad i Kina. Min uppfattning är också att konsumenter utanför Skandinavien är mindre konservativa när det gäller livsmedelsförpackningar.

Därför förvånar det mig inte att Ecoleans största kunder ligger i Kina, Ryssland och Pakistan. Ecolean finns ännu inte i Sverige men de ställer ut för första gången på Scanpack i år. Det ska bli spännande att fortsätta följa Ecoleans resa!

category:

Beverage,Food,Innovation,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *