Innovationsutmaning: Miljövänliga förpackningar för våtservetter

Foto: Procter & Gamble

Procter & Gamble lanserar via RISE en innovationsutmaning där företaget efterlyser nya koncept för att göra miljövänliga förpackningar för våtservetter, som traditionellt görs av plast p.g.a produktens hållbarhet.

Idag består förpackningslösningen av ett PET/PE eller PP/PE, båda laminat som idag inte är materialåtervinningsbart (PP/PE är godkänt i Tyskland).
Har du en lösning som skulle kunna funka? Läs mer här.

🤓 Ingen lätt uppgift detta, men en spännande utmaning! Precis som de skriver i sin utmaning arbetar deras leverantörer med att försöka hitta mono-lösningar i PP eller PE. Mycket tyder på att det är dit vi är påväg. Den stora utmaningen med den förflyttningen är att inte sänka produktens hållbarhet eller minska körbarheten i maskinen.

Lycka till!

category:

Innovation,Sustainability,Tips

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *