Vill du bli ett träd?

bios-urn

Tror du att det finns ett liv efter detta?
Det menar i alla fall skaparna av Bios Urn. Genom en biologisk nedbrytbar urna gjord av kokosnötskal, packad torv och cellulosa kan du leva vidare som ett träd efter att du har dött.

Urnan består av två delar; en övre kapsel där du kan planera ditt frö och en nedre del där du placerar askan från den avlidne. Du kan själv välja att behålla urnan som den är eller plantera ut den i naturen, du kan sedan följa trädets utveckling på den vackra plats du väljer.

“We think death is one of the most important moments in human life, so we want to convert it into a transformation and a return to life through nature. Bios Urn aims to reintroduce man into the natural cycle of life.” – Bios Urn

Jag tycker Bios Urn är en mycket vacker idé. Tänk om vi i framtiden kan skapa nya träd/skogar istället för gravstenar? Jag personligen önskar bli en vacker ek. Det är fantastiskt hur mycket gott förpackningar kan tillföra!

Vilket träd vill du leva vidare igenom?

category:

Added value,Concept,Innovation,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *