Biologiskt nedbrytbar vattenflaska

Ari-Jónsson

Har du ätit alger någon gång?
Sushi är en av mina favoriträtter och där är alger en av huvudingredienserna.

I Sverige är vi duktiga på att inte slänga plast i naturen men i många andra länder är detta ett stort problem. Islänningen Ari Jónsson ville hitta en lösning på detta plastproblem och fann ett gelämne vid namn Agar, som utvinns ur rödalger.

Agar kan pulvriseras och blandas med vatten, formas, hettas upp och frysas. I detta fallet blev resultatet en form av en vattenflaska. Agar är idag populärt bland veganer och vegetarianer för att ersätta gelatin.

Flaskan behåller sin form så länge den innehåller vatten men så fort du druckit upp vattnet börjar den brytas ner och du kan äta upp den!

Hur vill du dricka ditt framtida vatten; ur en flaska gjord av alger eller såhär, Ooho!?

Källa: Designbloggarna.se

category:

Added value,Beverage,Food,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *