En bra burk från ICA

ICA-Gott-liv-Hallonsylt

Glas är idag en av de vanligaste sättet av förpacka sylt och marmelad. Därför fångade ICAs nya syltförpackning min uppmärksamhet sist jag var och handlade.

Jag kontaktade ICA för att höra mer om tanken bakom bytet från glas till plast. Enligt dom är denna förpackningslösning mer användarvänlig, lätt att öppna och återförsluta. Därtill kan förpackningen återanvändas, diskas i maskin, värmas i micro och frysas. Vilket tydliggörs på burkens undersida.

Dessutom är den nya förpackningen mycket lättare än den traditionella glasburken och med det vinner ICA i transport för miljön. Det blir också lättare att hantera burkarna i butik och för kunden att bära hem från butiken.

Jag personligen tycker att det är spännande att man utmanar den traditionella glasburken.

category:

Added value,Before & After,Food,Sustainability

2 Responses

  1. Tyvärr har Ica slutat med denna burk nu. Anledningen är enligt ICA, citat: “Vår leverantör har haft problem med maskinen som packar dessa burkar och bestämde sig för att byta plastburken och istället återgå till glasburk. De fungerade helt enkelt inte i packlinjen.”

    Detta är trist då jag gillade burken!

  2. Tyvärr har Ica slutat med denna burk nu. Anledningen är enligt ICA, citat: “Vår leverantör har haft problem med maskinen som packar dessa burkar och bestämde sig för att byta plastburken och istället återgå till glasburk. De fungerade helt enkelt inte i packlinjen.”

    Detta är trist då jag gillade burken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *