Framtidens äggförpackning?

Nu när det är påsktider tänkte jag presentera äggförpackningen Gogol mogol. Konceptet togs fram i samband med den europeiska förpackningstävlingen The epda (European Packaging Design Association).

Konceptet bygger på att ägget kokas on-the-go i sin förpackning. Varje enskild förpackning är baserat på samma återvunna pappersmaterial som idag används men uppdelat i fler lager och med ett specialskikt. Genom att du drar i en “tunga” skapas en kemisk värmereaktion mellan de olika lagren/materialen och resultatet blir ett färdigkokt ägg på ett par minuter.

Go Mogol är idag vad jag känner till endast i prototypstadiet. Jag tror absolut detta är en typ av förpackning som vi kan se mer av i framtiden. För att läsa mer om förpackningen och dess materialegenskaper tryck här.

God påskhelg!

kianeggs-1

kianeggs-2

kianeggs-3

category:

Concept,Food,Innovation,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *