Karantän – Dag 49

Här kommer en kort uppdatering och tips från mig 👋🏻🤓

Jag är inne på min tredje månad som förpackningsutvecklare på ICA och ungefär halva tiden har jag arbetat på distans hemifrån. Konstiga tiden, där vi alla drabbas på olika sätt. Jag har turen att arbeta inom livsmedelsbranschen där det snarare blivit mer att göra än tvärtom. Det är stort fokus på målen 2022 och 2030 – där alla plastförpackningar ska vara återvinningsbara fram till 2022. Till 2030 ska alla plastförpackningar vara gjorda av återvunnen plast eller förnyelsebart material. Jag älskar verkligen mitt jobb!

Att arbeta på distans har sina för- och nackdelar. Jag saknar det sociala på kontoret med kollegor men det är samtidigt spännande att upptäcka nya digitala verktyg där en workshop ändå kan upplevas som interaktivt trots att alla deltagare sitter på olika platser. Kanske bör vi efter Corona dra lärdomar av att köra mer digitala möten och workshops?

Tidigare i veckan höll jag för första gången en digital utbildning i plast och förpackningar för mina kollegor via länk. Med hjälp av det digitala verktyget Mentimeter kunde jag trots en lång monolog få input från mina kollegor samt avslutade vi med en gemensam quiz!

Vi i Styrelsen på Svenska Förpackningsgillet genomförde vårt årliga Årsmöte tillsammans med våra medlemmar, också det på distans via länk vilket fungerade fint och kul med många deltagare från hela Sverige!

Den 21 april lyssnade jag på ett webinar som Andre Hindersson från Designkontoret Silver höll. Webinaret handlade om Hur varumärken kan öka sin synlighet och försäljning inom e-handeln. Superintressant med viktiga insikter, speciellt i dagens läge då e-handeln ökar mer än någonsin!

Jag har också haft möjlighet att ta en inspirerande digital fika med min branschkollega Danijela som driver företaget CHAIN Design & Print och är expert på tryckprocessen. Jag har också digital-fikat med min goda vän Anja som arbetar på AR Packaging som Concept Development Manager. Mycket inspirerande att höra om deras arbete med att hjälpa vården med skyddsutrustning!

Mitt sista tips är att rekommendera boken The Future of Packaging, som är det perfekta sällskapet i lurarna under lunchpromenaderna! ♻️

Hur ser din vardag ut?

category:

Personal,Tips

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *