Panta med mobilen!

Nu kan du panta fler förpackningar än bara PET-flaskor och aluminiumburkar!

I dagsläget kan du panta Apoteket ABs plastpåsar, Skogaholms brödpåsar och YES handdiskmedel med PantaPå-appen. Framtidsvisionen är att allt som har en streckkod ska gå att panta med appen!

Hur fungerar det?
Väl framme vid en godkänd återvinningsstation (appen känner nämligen av gps-koordinater) skannar du bara förpackningens streckkod via appen och får pantvärdet – pengar eller kuponger – direkt i mobilen. Du kan också välja om du vill skänka din pant till välgörande ändamål. Panten för påsar ligger idag på 1 krona för små påsar och 2 kronor för stora.

PantaPå vill ligga steget före och har nu även gjort det möjligt för dig att fortsätta skanna alla typer av förpackningar för att du ska kunna se ditt totala koldioxidavtryck.

Detta tycker jag är ett sådant fantastiskt intiativ! Genom detta ökar vi förpackningens värde och gör att rätt plast kommer på rätt plats. Har själv laddat ner appen, snart ska jag ut och panta!

Har du varit och pantat dina brödpåsar än?

Källa: VA.se

category:

Added value,Innovation,Sustainability,Tips

2 Responses

  1. Ja, riktigt bra initiativ! Och till skillnad mot andra förpackningar så tar ju påsarna inte upp så mycket plats heller 🙂

    Tack för inspiration – nu ska jag också ut och panta brödpåsar!

  2. Ja, riktigt bra initiativ! Och till skillnad mot andra förpackningar så tar ju påsarna inte upp så mycket plats heller 🙂

    Tack för inspiration – nu ska jag också ut och panta brödpåsar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *