Rescued Fruits räddar frukten


Drick must med extra gott samvete!

Jag drack denna goda must för ett par veckor sedan när jag var på besök i Helsingborg. Med detta fyndiga namn ville jag veta mer om produkten!

Helsingborg tar idag emot 90 % av all frukt som kommer in till Sverige. Mot detta faktum föddes en idé hos entreprenören Cecilia Larsson om att ta hand om frukt som inte går att sälja pga fel färg, form och storlek, och istället förädla den. Företaget heter idag Rescued Fruits och finns i Helsingborg.

Jag tycker det är super härligt att höra personer som skapar win-win scenarion. Musterna säljs idag i en glasflaska med en pappersetikett med ett oväntat tryck på baksidan av etiketten, kul! Ett minus var att flaskan var svår att öppna men säkert något som blir bättre i framtiden! Heja!

category:

Added value,Beverage,Food,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *