Dosera rätt med förpackningen

smart-tearoff

smart-tearoff-2

För mycket tvättmedel har både en negativ inverkan på miljön och försämrar tvätteffekten. Undersökningar visar att vi i Sverige överdoserar ca 12 500 ton tvättmedel varje år vilket motsvarar utsläpp från 5 800 bilar.

Förpackningen spelar en viktig roll för att hjälpa konsumenterna med att tex. dosera rätt för att motverka resursslöseri. Därför vill jag lyfta detta smarta koncept som inspiration där doseringen är integrerad i självaste förpackningen. Jag hoppas att företag i framtiden prioriterar miljön framför pengar för ett mer hållbart samhälle.

Design: Yang Guo, Qiaoge Yang & Wenju Wu

category:

Added value,Concept,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *