Hakuna Matata – slemmit men mättande!

irma Danska dagligvarukedjan Irma. De började i mars att sälja insekter i frysdisken.
six-foods-1
six-foods-2 Chirps – Chips med ingredienser som bönor, ris och mjöl av krossade och malda syrsor.

Med den allt mer ohållbara köttproduktionen står nu hoppet inför framtiden till skalbaggar, larver och gräshoppor. De kryper fram både på lyxrestauranger och snart in i din närmaste matbutik.

Våra Danska vänner med dagligvarukedjan Irma började i mars att sälja insekter i frysdisken. Men redan efter några dagar drogs insekterna tillbaka, då danska myndigheter inte än godkänt varan.

Det Amerikanska företaget Six Foods har lanserat en ny typ av chips som heter Chirps. Produkten består bl.a av bönor, ris och mjöl av krossade och malda syrsor. Företaget hävdar att du som konsument får i dig tre gånger mer protein än från vanliga chips, lika mycket som från ett ägg men mindre fett.

Att en matkedja som Irma väljer att sälja insekter är ett av många tecken på att insekter kommer att normaliseras i framtiden. Hur många var inte skeptiska till att äta rå fisk när Sushin kom till Sverige?

Om du vill veta mer om detta så rekommenderar jag dig att se Kobra på SVT. De sände ett avsnitt förra året som handlade om insekter, som konst – och som föda!

Källa: Ambalaj

category:

Food,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *