Världens första helt biologiskt nedbrytbara träfiberflaska?

greenfiberbottle

Det finns i dag spännande lösningar där kartong gjord av träfiber inte längre behöver vara platta eller fyrkantiga, utan kan formas. Detta ger helt nya möjligheter att konkurrera med oljebaserade produkter. Men många av de olika lösningarna som lanserats för livsmedel och drycker har varit både komplicerade och dyra.

Men lösningen är nära hävdar det danska företaget EcoXpac. Företaget har i samarbete med Dansk Teknologisk Institut tagit fram en flaska gjord av pappersmassa som är helt bionedbrytbar, biobaserad och kan komma att ersätta plastflaskan inom några år – Green Fiber Bottle.

Den träfiberbaserade flaskan har fångat den danska bryggerijätten Carlsbergs intresse och har nu inlett ett treårigt samarbete med EcoXpac.

Carlsberg skriver i ett pressmeddelande att samarbetet med EcoXpac är ”ett banbrytande avtal för att utveckla världens första helt biologiskt nedbrytbara träfiberflaska för drycker”.

Om projektet förverkligas kommer det förhoppningsvis att innebära en total förändring av alternativen för förpackning av drycker och vätskor. Det kommer bli spännande att följa utvecklingen av denna typ av förpackningslösning!

För mer info tryck här.

category:

Beverage,Concept,Food,Innovation,Sustainability

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *