Förpackningen som öppnar sig själv!

Den 23 juni i San Francisco tilldelades forskningsinstitutet Innventia och den svenska designbyrån Tomorrow Machine första pris i designtävlingen – The Dieline Sustainable Packaging Award 2013 – för sin prototyp ”Sustainable Expanding Bowl”.

Förpackningen har tagits fram för att presentera möjligheterna med ett nytt interaktivt material från förnybara råvaror, som reagerar på värme och fukt. Genom denna smarta lösning kan man både spara material samt slippa transportera luft i onödan. Dagens motsvarighet för denna typ av matförpackning består vanligtvis av två tredjedelar luft, vilket är ett enormt slöseri.

Jag tycker att det är otroligt kul att se forskare och designers samarbeta vilket har visat sig ge ett mycket positivt resultat och jag hoppas på fler liknade projekt i framtiden.

Se fler bilder under Läs mer.

bowl-1

bowl-2

bowl-3

Källa: The Dieline och mynewsdesk

category:

Added value,Concept,Food,Innovation,Sustainability

One response

  1. […] Inspirationen till Hopper Pot kommer enligt Grasshopper från Ikea och deras platta paket samt ett sugrörs böjfunktion. Resultatet blev en “bälgförpackning” med mat som är i hoptryckt till en början men som sedan expanderar då konsumenten tillsätter varmt vatten. Materialet som används idag är plast men det hade varit fräckt om de i framtiden kunde gå över till papper; så som Innventias ”Sustainable Expanding Bowl”. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *