Framtidens skokasse?

Puma har samarbetat designbyrån Fuseproject för att ta fram en ny skolåda. Målet med projektet var att ta fram det mest effektiva och hållbara sättet att få skorna till konsumenterna.

Resultatet blev en speciell tygkasse i nonwoven och ett kartongark. Med denna idé används 65 % mindre kartong jämfört med standardlådan. Det behövs inget papper i lådan, den väger mindre och tar mindre plats. Materialet nonwoven är ett mycket hållbart och miljövänligt material av återvunnet PET.

Förpackningen får verkligen ett mervärde, där vi som konsumenter får en smidig kasse på köpet. Jag hoppas många andra skoaktörer tar till sig detta och tänker om. En mycket bra idé som gynnar både konsumenter och miljön!

puma_skobox

category:

Added value,Concept,Sustainability

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *