Nästa generations Coca Cola?

Det tror i alla fall designen Andrew Kim som ligger bakom det fyrkantiga konceptet. Hans förslag är att göra den nuvarande 0,5 L Coca Colan mer miljövänlig och ergonomisk genom att bl.a ändra flaskans form.

Flaskans nya form skulle vara 25 % tunnare, 27 % mer miljöeffektiv och 100 % återvinningsbar jämfört med den nuvarande flaskan. På grund av den fyrkantiga formen skulle flaskan att vid återvinningen komprimeras på ett mer effektiv sätt. Detta skulle leda till att mindre ‘luft’ transporteras vid återvinning. Tanken är också att flaskan ska vara gjord av biprodukter från sockerrör.

Jag tycker att det är en helt briljant idé! Jag hoppas verkligen vi kommer att få se denna intressanta form på våra PET- flaskor i framtiden. Gå gärna in här för att se fler intressanta bilder.

coca_cola

category:

Beverage,Concept,Innovation,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *