Östgöta Mjölk

Jag fick nys om denna nya mejeriprodukt på Below The Clouds.

Östgöta Mjölk kommer inom kort finnas på mejerihyllorna på ICA, Coop, vissa Hemköp, i östgötaregionen.

Jag läste på Östgötas Mjölks webbsida att mjölken kommer från sju lokala mjölkbönder och att på varje mjölkpaket kommer det alltid stå vilken gård just din mjölk kommer ifrån. Det är lite samma koncept som ett tidigare inlägg, där jag skrev om att varje ylleplagg är gjort av ett enda får och på plagget hänger det en lapp med fårets ID nummer och foto. Båda produkterna tillåter sina kunder/konsumenter en djup kunskap om produktens ursprung.

De som ligger bakom den grafiska profilen och förpackningarna är reklambyrån Olai & Lindgren.

Jag tycker personligen att det är toppen att det är närproducerat med glada kossor! Typografin är ok men skulle vara kul med någon mer spännande rent grafisk. Jag tycker den i alla fall uppfattas som harmonisk och det är kanske det de vill uppnå.

ostgota_mjolk1

category:

Beverage,Food,Graphic design,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *