ArtBox

Nu är jag klar med min ArtBox! Fredrik Swärd som är grafisk formgivare/art director,  föreläste för oss på Nackademin.

Efter ett par mycket inspirerande timmar gav Fredrik oss uppgiften ArtBox, som var att förpacka en konstnär från Moderna Muséet i Stockholm. Uppgiften var individuell och vi hade en vecka på oss att genomföra vår idé.

Mitt val blev den amerikanska popkonstnären Frank Stella. Han är en konstnär som jobbar mycket med det visuella uttrycket och jag föll direkt för hans konstverk Claroquesí (1964), som finns på Moderna Muséet.

Här nedan ser ni min tolkning av honom och hans verk. Förpackningen är i ett enda svep och tanken är att när förpackningen vecklas ut i plano, ser man konstverket.

artbox

category:

Concept,Graphic design,Personal

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *