Nya flingpaket!

Stor förändring har skett i flinghyllan! För några veckor sedan köpte min pojkvän hem Frebaco Fullkorns Havreringar. Jag är glad att han gjorde, för att det visade sig nämligen att det inte fanns någon innerpåse, utan flingorna låg direkt i paketet. Jag har hört talas om att det finns men aldrig sett det själv. Jag mailade och frågade Staffan Pehrson som jobbar på Frebaco, om vilket material de använder sig av och jag fick följande svar:

“Vi använder inte innerpåse i varken Havreringar, Frukosthjärtan, Cornflakes, Fiberberikade Cornflakes, Kornfiberflakes eller matgrynerna. Det är för oss ett sätt att spara in på material och därmed miljön. Invändigt, dvs mot produkten, ligger en tunn film av PE (livsmedelsgodkänd polyetenplast) för att skydda produkten mot kartongmaterialet som kan ge både lukt och smak åt produkten. Filmen skyddar även produkten mot yttre fukt.”

Havreringarna tog slut och i helgen gick jag till ICA på jakt efter nya flingor. Där såg jag havrekuddar av ICAs egna märke som var hälften så stort som ett vanligt flingpaket men med samma mängd flingor (375g). Jag köpte det direkt!

flingor1

category:

Food,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *