100% komposterbart

Jag har läst ett par olika artiklar om komposterbara förpackningar och fastnat speciellt för äggkartonger och vad man kan göra med dem. Personligen tycker jag att de har en mycket fin karaktär och fin struktur. Jag ska skriva om två olika typer av produkter där företagen som använder sig av just äggkartonger som sin sekundärförpackning.

Newton Running
Den första är en skolåda där företaget Newton Running strävar efter att göra sina joggingskor så miljövänliga som möjligt. De har samarbetat med företaget tda advertising and design för att göra sina skolådor i samma tänk. Formen på förpackningen gör att leverantörerna inte behöver stoppa in papper i kartongerna för att fylla ut tomrummen i hörnorna. Och istället för papper inne i skorna så stoppas där ett par socker i varje sko. Jag tycker det är en lysande idé. Dock blir detta lite svårare på ‘vanliga’ skor men det är alltid en början.

shoebox

Jurlique
Nästa idé är ifrån ett biodynamisk kosmetikföretag i södra Australien som heter jurlique. De håller bara på med biodynamisk produkter och använder endast ingredienser som är odlade på deras gård. Både kartonger och dess kosmetikförpackningar är superfina.

biokosmetik1

category:

Concept,Graphic design,Sustainability

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *