BIOTA

BIOTA är det första företaget i världen som har tagit fram en vattenflaskan som är 100% komposterbar, gjord av majs. Företaget lovar att flaskan, under normala komposterbara-förhållanden försvinner inom 12 veckor. Det som blir kvar är vatten, koldioxid och organiska material.

Dock är ej kapsylen på flaskan komposterbar men de skriver att de jobbar på det. Gå in på deras hemsida för att läsa mer och se en film hur flaskan försvinner steg för steg.
biota_ny

category:

Beverage,Innovation,Sustainability

8 Responses

 1. Hejsan!

  Jag snubblade på din blogg/sida genom Linus blogg. Pluggade tekniskt basår samtidigt som honom i Kista 04/05. Själv har jag efter det läst materialdesign på KTH och håller på rätt mycket med plast, papper och kartong mm så detta var en skoj sida att hitta till!

  För att vara lite besserwisser måste jag även påpeka att “karbin dioxiner” inte är en svensk översättning av carbon dioxid 😀
  Det är i själva verket alldeles vanlig koldioxid, alltså orsaken till världens alla klimatproblem…

  Dessutom är det lite roligt att de lägger ner massa arbete på att ta fram en nedbrytbar flaska, och sedan väljer att förpacka vatten och skapa massa onödiga utsläpp genom transporter av en produkt de allra flesta hushåll i i-länder har i hemmet.

  Hälsa Linus och fortsätt skriv om spännande förpackningar, rolig läsning!

 2. Hejsan!

  Jag snubblade på din blogg/sida genom Linus blogg. Pluggade tekniskt basår samtidigt som honom i Kista 04/05. Själv har jag efter det läst materialdesign på KTH och håller på rätt mycket med plast, papper och kartong mm så detta var en skoj sida att hitta till!

  För att vara lite besserwisser måste jag även påpeka att “karbin dioxiner” inte är en svensk översättning av carbon dioxid 😀
  Det är i själva verket alldeles vanlig koldioxid, alltså orsaken till världens alla klimatproblem…

  Dessutom är det lite roligt att de lägger ner massa arbete på att ta fram en nedbrytbar flaska, och sedan väljer att förpacka vatten och skapa massa onödiga utsläpp genom transporter av en produkt de allra flesta hushåll i i-länder har i hemmet.

  Hälsa Linus och fortsätt skriv om spännande förpackningar, rolig läsning!

 3. Hej Aron! Va kul att du skrev en kommentar och tack för den rätta översättningen av carbon dioxid :S Låter mycket intressant att ha läst materialdesign! Jobbar du inom förpackningsbranschen nu? Ska hälsa Limpan 🙂 Ha det gott!

 4. Hej Aron! Va kul att du skrev en kommentar och tack för den rätta översättningen av carbon dioxid :S Låter mycket intressant att ha läst materialdesign! Jobbar du inom förpackningsbranschen nu? Ska hälsa Limpan 🙂 Ha det gott!

 5. Thanks for your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you can be a
  great author. I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back later on. I want
  to encourage you to ultimately continue your great writing,
  have a nice holiday weekend!

 6. Thanks for your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you can be a
  great author. I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back later on. I want
  to encourage you to ultimately continue your great writing,
  have a nice holiday weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *